Workshop i fjällen

 

Trakten kring Abisko är utmärkt för workshops i fjällfotografering. Inom räckhåll finns många intressanta miljöer. Den mäktiga kanjonen i Abisko lockar fram fotografisk kreativitet. Till Kärkevagge går man gärna för att fotografera en imponerande dalgång med fjällens klaraste vattensamling, Trollsjön, och en enorm mängd suggestiva jätteblock. Kungsleden är också ett alternativ som leder in i björkskogen inom Abisko nationalpark. Floran är rik. Om solen skiner kan man åka linbanan upp på fjället Njulla och fotografera vyer över Torneträsk.

 

 
 
 
 

 

 

Förra veckan hade jag i samarbete med Zoom Fotoresor en workshop på detta tema. Vi bodde i Björkliden och tog oss runt i trakten. En dag var gråmulen och bjöd på jämnt utspritt ljus som passar bra i Abisko kanjon. Med kameran på stativ och ett gråfilter framför objektivet kan man använda långa slutartider och få en målerisk yta på det strömmande vattnet.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Den benvita dolomitmarmorn i Abisko kanjon är dekorativa inslag i bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
För variationens skull är det trevligt att också göra svartvita bilder.

 

 

I lördags låg molnbasen högre och sprack upp. Vädret var som gjort för en tur in i Kärkevagge. Ett lämmeltåg av dagsturister gjorde oss sällskap och fick tjänstgöra som skalfigurer. 

 

 

 
 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0